среда, 27. јул 2016.

Програм 25. Белефа оправдао очекивања

Београдски летњи фестивал завршава се у суботу, 30. јула, када ће у Сава центру наступити руски ансамбл „Берјоска”, речено је данас на конференцији за новинаре у дворишту Капетан Мишиног здања. 

Градски секретар за културу Владан Вукосављевић сумирао је утиске 25. Белефа и  истакао да је врло задовољан резултатима који су постигнути са ограниченим буџетом и временом за припрему. Посебно је похвалио програм који је чинило 20 концерата, шест представа, два визуелна програма и модна ревија и закључио да је успешно пронађен рецепт за програм са популарним садржајем, али обогаћен квалитетом. 

- О успешности таквог концепта говори и бројка од 17.500 задовољних посетилаца, а очекивања су да ће до краја фестивала број посетилаца премашити 20.000 – истакао је Вукосављевић.

Директор ЦЕБЕФ-а Милан Лазовић је истакао да је постигнута права мера између пријемчивости и квалитета и да је задовољан „што се није подлегло лошем укусу и јефтиној забави”.

Чланица одбора фестивала Дана Џудовић Гак рекла је да је био изазов оформити програм за свега двадесетак дана, али да је задовољна његовом разноврсношћу.

Вечерас у 21 сат у дворишту Капетан Мишиног здања биће одржана интерактивна монодрама „Живот је лото”, улаз је бесплатан, а сутра ће на истом месту у 21 сат наступити италијански оркестар „Мореска Нова”.